Jun 24, 2023

Voor Festivalseason zedde best in form!

Het zomerseizoen betekent ook automatisch dat het festivalseizoen begint! In deze blog geven wij jou graag de nodige tips en tricks mee om van jouw festivalseizoen een topperiode te maken!

Een goede voorbereiding is het halve werk…

Als je iemand bent die op een festival veel danst en meezingt, is het belangrijk dat je in topconditie moet zijn als je dit 4 dagen lang wilt volhouden. Daarom is het belangrijk om de week voordat je festival van start gaat voldoende rust neemt. Ga zeker dagelijks op hetzelfde tijdstip slapen en zorg dat je jouw 8 uur slaap haalt. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw lichaam voldoende energie heeft om veel (dans)stappen per dag te zetten. Plan een extra training in voorafgaand aan het festival en zorg dat je gezonde voeding opneemt aangezien je tijdens een festival veel vitamientjes verbruikt. Dan kunnen je reserves maar beter aangevuld zijn!

 

Hoe moet ik dan best trainen voor het festival?

Kracht- en cardiotraining mag zeker gecombineerd worden als voorbereiding. De gespierde borstkas of een stevige poep moet heel de dag kunnen shinen… Niet om na een half uurtje dansen al uitgeput tegen een boom te gaan zitten… 

 

Na een goede voorbereiding begint het echte werk…

Yessssss… Je hebt er zo lang op gewacht en het is eindelijk zo ver! De dag waarop je 4 dagen lang je beentjes mag strekken, je mooiste dansgrooves mag laten zien en je keel mag schor zingen is aangebroken! Maar waarop moet je nu tijdens het festival op letten zodat je niet na dag 1 al plat aan de kant ligt?

 

Eten en drinken

Er zijn wat truukjes om toch jouw lichaam zo goed mogelijk in goede shape te houden ondanks dat er weinig gezond eten te vinden is op het festival. We geven jou graag wat enkele tips mee wat jij kan eten en drinken zonder dat je het gevoel hebt dat er niet gefeest mag worden:

  • Caloriearme drankjes: Wodka/Whiskey – zero mix, Jenever mix,… Probeer bier te vermijden of zware cocktails te drinken.
  • Zo hier en daar water tussendoor is absoluut geen overbodige luxe. Je zweet heel wat af tijdens zo’n festival en aangezien alcohol nog eens extra dehydrateert, is het echt wel aangewezen om na een drankje minstens een beker water te drinken.
  • Watermeloeeeeeen: lekker fris als het zeer warm is! En dan vul je nog eens extra vitamientjes bij om nog wat extra dagen voort te kunnen.

 

Het oog wilt ook wat…

Je hebt je lichaam al goed verzorgt voor en tijdens het festival maar je kan moeilijk in je blootje op het festivalweide gaan staan (alhoewel moeilijk soms ook gaat…). Dus wat kan je het beste aandoen tijdens zo’n festival?

  • Vermijd zwarte/donkere kleding. Dit trekt de zon aan en houdt warmte bij. Oververhit raken tijdens een festival is iets wat je zeker wilt vermijden!
  • Bucket hats, zonnebrillen en andere leuke gadgets zijn nuttig om je te beschermen tegen het zonlicht en de warmte.
  • Zorg voor ademende schoenen. Zo krijgen je voeten toch nog wat zuurstof tijdens je dansmoves. Stinkende voeten zijn in elk geval moeilijk tot niet te vermijden! Dus hou je vast als je in je tent je schoenen uittrekt…
  • Opvallend zijn… Why not? Het festivalseizoen is het moment bij uitstek om eens kledij te dragen die je anders niet zou durven te dragen. Laat je in elk geval volledig gaan in jouw fantasie en geniet er met volle teugen van!

 

Doe eens zot maar hou het veilig! Hopelijk kan je met deze tips vollen bak van jouw festval genieten. Enjoy!

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn