Truck Trading Group

Kinesitherapie

Voor kinesitherapie in Wilrijk en regio Antwerpen kan je terecht bij onze kinesist Emile.

Maar wat is kinesitherapie nu eigenlijk? Kinesitherapie is een samentrekking van de Griekse woorden kinesis (beweging) en therapeia (zorg). Emile zal dus proberen om je acute of chronische klachten op te lossen met behulp van beweging. Het is de bedoeling om door een revalidatieproces te doorlopen je activiteiten in het dagelijkse leven zoveel mogelijk klachtenvrij te kunnen hernemen.

Maak uw afspraak

Afspraak maken

“Gedeelde verantwoordelijkheid en zelfdiscipline zijn de sleutels tot succes!”

Move For Health

Je kan bij onze kinesist terecht voor een grote verscheidenheid aan klachten zoals blessures en lichamelijke klachten aan spieren (bv. contractuur, spierscheur, ontstekingen zoals tenniselleboog), gewrichten (bv. artrose, ontstekingen, frozen shoulder, …), ligamenten (bv. na verstuiking, ruptuur, …), skeletale structuren (bv. fractuur, artrose, …) en de wervelkolom (hernia, lage rugklachten, lumbalgie, nekklachten, …). 

Ook voor pre- en postoperatieve revalidatie (bv. knie- of heupprothese, revalidatie na trauma aan gewrichten zoals bv kruisbandletsel, …), reumatische aandoeningen (bv. Bechterew, CVS, fibromyalgie, …), sport- en overbelastingsletsels (zoals bv jumpersknie, achillespeesproblemen, …) en blessurepreventie kan je bij hem terecht. Als gediplomeerd kinesist maakt Emile gebruik van verschillende behandelmethodes die binnen de kinesitherapie bestaan en die steunen op ruime wetenschappelijke evidentie.

Emile is sinds 2024 gedeconventioneerd. 

Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen, inclusief regelmatige bijscholingen en investeringen in de praktijk, is het noodzakelijk om te deconventioneren. De huidige opgelegde tarieven zijn niet toereikend om een praktijk draaiende te houden, wetende dat deze al jaren niet of onvolledig geïndexeerd worden. 

Klik hier indien u meer details wilt i.v.m. de kostenberekening van onze beroepsvereniging. 


Standaard zal een behandeling 35 euro kosten. 

Een huisbezoek zal standaard 38 euro kosten. 


De complete lijst met huidige tarieven en de bijbehorende terugbetalingen zijn hier  terug te vinden voor behandelingen in de praktijk zelf.

De complete lijst voor huisbezoeken vindt u hier.
 

Indien u recht hebt op verhoogde tegemoetkoming gelden de standaard tarieven van het Riziv.

Aanpak op maat

Algemene manuele therapie
Actieve oefentherapie
Sportspecifieke Therapie
Taping
Rugschool
(Bewegings)advies
Huidige tarieven

Algemene manuele therapie

Indien je klachten ondervindt aan je gewrichten kan manuele therapie een goede behandelmethode zijn. Door deze therapie proberen we de functies van het gewricht, zoals bijvoorbeeld de mobiliteit, te verbeteren aan de hand van verschillende specifieke technieken. Ook je spieren kunnen behandeld worden met behulp van soft tissue technieken.

Meer informatie

Actieve oefentherapie

Naast manuele behandeling vormt actieve oefentherapie een belangrijk onderdeel van de behandelstrategie. Tijdens deze vorm van therapie wordt er gefocust op het verhogen van de belastbaarheid van je lichaam en dit door gebruik te maken van actieve oefeningen. De oefeningen kunnen verschillende doelen hebben zoals het verbeteren van je balans en evenwicht, je coördinatie, je houdings- en bewegingsgevoel, je conditie, je gewrichtsstabilteit, je kracht, je snelheid, je explosiviteit, …

Meer informatie

Sportspecifieke Therapie

Sportspecifieke therapie verschilt van gewone actieve therapie door het sportspecifieke karakter van de oefentherapie. Er zal rustig terug opgebouwd worden naar competitiehervatting. Enerzijds zal dit gebeuren aan de hand van trainingsadvies dat gebaseerd is op de principes uit de trainingsleer, anderzijds zullen sportspecifieke oefeningen gegeven worden.

Meer informatie

Taping

Taping wordt vaak gebruikt binnen de sportkinesitherapie. Deze behandelmethode kan preventief gebruikt worden, maar kan ook gehanteerd worden om herval te vermijden. Tijdens een behandeling kan een tape aangebracht worden om de bewegingsvrijheid van een gewricht te beperken, maar het kan ook dienen om een gewricht of spieren te ondersteunen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van verschillende soorten tape. 

Meer informatie

Rugschool

Een van de meest voorkomende klachten zijn nek- en rugklachten. De grootste groep binnen de nek-en rugklachten zijn de chronische klachten. Rugschool is voor dit soort aandoeningen een goede behandeling. Aan de hand van educatie en oefentherapie wordt geprobeerd om handvaten aan te reiken waarmee je aan de slag kan om zelf je klachten te beheersen en te voorkomen dat de klachten jouw leven beheersen.  

Meer informatie

(Bewegings)advies

Tijdens het vraaggesprek kunnen een aantal elementen aan bod komen uit het dagelijkse leven die uw klachten kunnen beïnvloeden. Op basis van deze elementen zal info en advies gegeven worden om deze elementen aan te pakken om zo het revalidatieproces te bevorderen. Er kan ook advies gegeven worden over aanpassingen in je dagelijkse leven (ergonomie) of bijvoorbeeld over het gebruik van hulpmiddelen zoals krukken of rollators. 

Meer informatie

Huidige tarieven

Meer informatie

Wat onze klanten vinden

arrow left arrow right

Saskia

Patiëntencoördinator

Beste Karin, Ik wil je namens MEDIPOLIS en mezelf bedanken voor de manier waarop je mij begeleidt tijdens de persoonlijke trainingsmomenten in je studio van MOVE FOR HEALTH. Je hebt een trainingsschema gemaakt dat perfect voldoet aan mijn vragen.

Je luistert goed naar mijn vragen en beantwoordt ze steeds professioneel en rustig.

Op mailtjes of Whatsapp’jes antwoord je heel snel. Wanneer ik eens vroeger of later wil komen trainen is dat nooit een probleem.

Bedankt hiervoor, ik kan iedereen die aan zijn gezondheid wenst te werken aanraden om naar MOVE FOR HEALTH te gaan.

Mieke

Dank je wel, Karin van Move for Health, Ik beweeg weer!

In juni van dit jaar blokkeerde mijn rug volledig en kon ik een week niet van de bank rechtop geraken. Een serieus zware hernia was het verdict. Nu wist ik al jaren dat ik met een hernia rondliep, maar ik had er nog nooit zoveel last van gehad. 

Nu staat “niets doen” niet in mijn woordenboek en dus was de keuze om bij Karin onder begeleiding te bewegen een logische keuze.

 

En met resultaat:

Ik maakte een fikse wandeling op mijn verlof en kon me zeer actief engageren op het weekend van de volksfeesten in Rumst. Zonder de hulp van Karin was dat laatste zeker geen optie geweest. Ondertussen ben ik ook met haar voedingsbegeleiding begonnen, wat me nog verder moet brengen naar een gezonde geest in een heel gezond lichaam.

Karin, heel fijn dat je me zo goed begeleidt!

Marc Selleslagh

Gepensioneerd

Ik werd in de zomer van 2016 geopereerd aan de knie en heb na de operatie nog heel wat last gehad, zelfs met kine behandeling leek het niet goed te komen. Dat maakte mij niet echt hoopvol voor mijn volgende skivakantie. Mijn dokter raadde me aan mijn beenspieren extra te trainen. Zo kwam ik bij Karin terecht. Gedurende bijna 3 maanden trainde zij me wekelijks en kreeg ik huiswerk mee. Het was best wel zwaar maar ze hield echt rekening met hoe ik er aan toe was. De trainingen gingen steeds vlotter en mijn vertrouwen groeide. Mijn skivakantie werd een groot succes. Ik stond stevig op mijn latten en heb geen enkele kniezorgen meer.

Bedankt Karin!

Tom

In maart 2018 werd er leukemie bij me vastgesteld waarna ik in augustus 2018 een beenmergtransplantatie heb moeten ondergaan. Hierdoor was ik fel vermagerd en verzwakt. In februari 2019 voelde ik me klaar om er nog harder voor te vechten, maar ik wist dat ik dit niet alleen kon. Met toestemming van mijn dokter begon mijn revalidatie bij Move For Health. Vanaf toen ging ik elke week 1 uur trainen onder het toeziend oog van Karin en Ignace. Nu, augustus 2019, is het één jaar na mijn beenmergtransplantatie en heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Dat is iets waar ik Karin en Ignace heel dankbaar voor ben! Ze gaven me nog meer kracht; niet alleen fysiek maar ook mentaal ben ik er wonderbaarlijk snel op vooruit gegaan. Iets wat mij voor altijd zal bijblijven.

Anita

Gepensioneerd

Karin, ik wil je graag bedanken voor de moeite die je voor mij doet. Ik ben op die maand tijd toch al een heel stuk verder gekomen en dat heb ik alleen maar aan jou te danken. Ik ben blij dat Tamara mij jou had aangeraden en dat ik het (al was het met lood in mijn schoenen) heb gedaan. Ik voel mij thuis in je studio en hoop daar nog vele vorderingen te kunnen maken.

Jeroen

Move For Health? Dat is alles voor uw gezondheid onder één dak, in één studio! Een studio gevuld met gemotiveerde personal trainers, die met een lach aankomen op het werk en hun klanten met veel enthousiasme begeleiden om hun doel te bereiken. Mensen die u kennen bij naam, die weten waar uw probleem zit en op basis daarvan vakkundig en doelgericht te werk gaan. Geen pijnlijke, saaie fitness, maar gewoon fun met een resultaat om fier op te zijn!

Heidi

Change Manager & Communication Expert

Karin is a great personal coach. She is focused and has a very positive attitude, a top professional to work with. It’s always fun and she can push you to go one step further in every training. Just what you need in a personal coach!

Dirk

Ik kan iedereen een gesprek met Karin, en bij uitbreiding met Move For Health sterk aanraden. Als je ECHT wil veranderen … 1 adres! Ik ben gezonder, sterker, meer in balans en ga met meer energie door het leven. De weegschaal is inmiddels uit mijn leven verdwenen… en het diëten ook! THANKS!

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn