Actieve oefentherapie

Naast manuele behandeling vormt actieve oefentherapie een belangrijk onderdeel van de behandelstrategie. Tijdens deze vorm van therapie wordt er gefocust op het verhogen van de belastbaarheid van je lichaam en dit door gebruik te maken van actieve oefeningen. De oefeningen kunnen verschillende doelen hebben zoals het verbeteren van je evenwicht, je coördinatie, je houdings- en bewegingsgevoel, je conditie, je gewrichtsstabilteit, je kracht, je snelheid, je explosiviteit, …

Maak een afspraak
Truck Trading Group

Afspraak maken

… want rust roest

Indicaties

 • Verminderde spierkracht
 • Verminderde algemene conditie
 • Verminderde gewrichtsstabiliteit
 • Verminderde balans en evenwicht
 • Verminderde coördinatie
 • Verminderde houdings- bewegingsgevoel

Voordelen

 • Verbetering van pijnklachten
 • Adequater bewegen
 • Verbetering van de bewegelijkheid en lenigheid
 • Optimaal herstel na een blessure/trauma
 • Valpreventie
 • ...

Move For Health

De oefeningen worden steeds aangepast aan elk specifiek moment in het revalidatieproces. Dit kan gedaan worden door de tijdsduur of het aantal herhalingen te verhogen, maar ook door gebruik te maken van externe belasting (zoals gewichten, halters, kettlebells, therabanden,… ). Het belangrijkste is steeds dat de belasting op het weefsel op een gecontroleerde functionele manier verhoogd wordt zodat je lichaam op een veilige manier geprikkeld wordt om sterker te worden. Hoe sterker je wordt, hoe hoger je belastbaarheid zal zijn, waardoor je in de toekomst minder snel blessures of overbelasting zal oplopen. Oefentherapie is dus niet alleen van heel groot belang voor je genezing, maar ook voor de preventie van toekomstige kwaaltjes.

Het oefenschema wordt uiteraard steeds op maat opgesteld. Een topsporter zal logischerwijs zwaardere oefeningen krijgen dan een minder getrainde patiënt, maar de kwalitatieve en persoonlijke begeleiding gebeuren steeds met hetzelfde enthousiasme en met dezelfde inzet. Je oefenschema wordt dan ook individueel samengesteld en aangepast aan de noden en mogelijkheden van jouw lichaam en rekening houdend met jouw doelstellingen. 

Truck Trading Group

Contacteer ons

In het bezit van een voorschrift van je arts, boek dan nu je afspraak voor kinesitherapie

Maak een afspraak

Wat onze klanten vinden

arrow left arrow right

Saskia

Patiëntencoördinator

Beste Karin, Ik wil je namens MEDIPOLIS en mezelf bedanken voor de manier waarop je mij begeleidt tijdens de persoonlijke trainingsmomenten in je studio van MOVE FOR HEALTH. Je hebt een trainingsschema gemaakt dat perfect voldoet aan mijn vragen.

Je luistert goed naar mijn vragen en beantwoordt ze steeds professioneel en rustig.

Op mailtjes of Whatsapp’jes antwoord je heel snel. Wanneer ik eens vroeger of later wil komen trainen is dat nooit een probleem.

Bedankt hiervoor, ik kan iedereen die aan zijn gezondheid wenst te werken aanraden om naar MOVE FOR HEALTH te gaan.

Mieke

Dank je wel, Karin van Move for Health, Ik beweeg weer!

In juni van dit jaar blokkeerde mijn rug volledig en kon ik een week niet van de bank rechtop geraken. Een serieus zware hernia was het verdict. Nu wist ik al jaren dat ik met een hernia rondliep, maar ik had er nog nooit zoveel last van gehad. 

Nu staat “niets doen” niet in mijn woordenboek en dus was de keuze om bij Karin onder begeleiding te bewegen een logische keuze.

 

En met resultaat:

Ik maakte een fikse wandeling op mijn verlof en kon me zeer actief engageren op het weekend van de volksfeesten in Rumst. Zonder de hulp van Karin was dat laatste zeker geen optie geweest. Ondertussen ben ik ook met haar voedingsbegeleiding begonnen, wat me nog verder moet brengen naar een gezonde geest in een heel gezond lichaam.

Karin, heel fijn dat je me zo goed begeleidt!

Marc Selleslagh

Gepensioneerd

Ik werd in de zomer van 2016 geopereerd aan de knie en heb na de operatie nog heel wat last gehad, zelfs met kine behandeling leek het niet goed te komen. Dat maakte mij niet echt hoopvol voor mijn volgende skivakantie. Mijn dokter raadde me aan mijn beenspieren extra te trainen. Zo kwam ik bij Karin terecht. Gedurende bijna 3 maanden trainde zij me wekelijks en kreeg ik huiswerk mee. Het was best wel zwaar maar ze hield echt rekening met hoe ik er aan toe was. De trainingen gingen steeds vlotter en mijn vertrouwen groeide. Mijn skivakantie werd een groot succes. Ik stond stevig op mijn latten en heb geen enkele kniezorgen meer.

Bedankt Karin!

Tom

In maart 2018 werd er leukemie bij me vastgesteld waarna ik in augustus 2018 een beenmergtransplantatie heb moeten ondergaan. Hierdoor was ik fel vermagerd en verzwakt. In februari 2019 voelde ik me klaar om er nog harder voor te vechten, maar ik wist dat ik dit niet alleen kon. Met toestemming van mijn dokter begon mijn revalidatie bij Move For Health. Vanaf toen ging ik elke week 1 uur trainen onder het toeziend oog van Karin en Ignace. Nu, augustus 2019, is het één jaar na mijn beenmergtransplantatie en heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Dat is iets waar ik Karin en Ignace heel dankbaar voor ben! Ze gaven me nog meer kracht; niet alleen fysiek maar ook mentaal ben ik er wonderbaarlijk snel op vooruit gegaan. Iets wat mij voor altijd zal bijblijven.

Anita

Gepensioneerd

Karin, ik wil je graag bedanken voor de moeite die je voor mij doet. Ik ben op die maand tijd toch al een heel stuk verder gekomen en dat heb ik alleen maar aan jou te danken. Ik ben blij dat Tamara mij jou had aangeraden en dat ik het (al was het met lood in mijn schoenen) heb gedaan. Ik voel mij thuis in je studio en hoop daar nog vele vorderingen te kunnen maken.

Jeroen

Move For Health? Dat is alles voor uw gezondheid onder één dak, in één studio! Een studio gevuld met gemotiveerde personal trainers, die met een lach aankomen op het werk en hun klanten met veel enthousiasme begeleiden om hun doel te bereiken. Mensen die u kennen bij naam, die weten waar uw probleem zit en op basis daarvan vakkundig en doelgericht te werk gaan. Geen pijnlijke, saaie fitness, maar gewoon fun met een resultaat om fier op te zijn!

Heidi

Change Manager & Communication Expert

Karin is a great personal coach. She is focused and has a very positive attitude, a top professional to work with. It’s always fun and she can push you to go one step further in every training. Just what you need in a personal coach!

Dirk

Ik kan iedereen een gesprek met Karin, en bij uitbreiding met Move For Health sterk aanraden. Als je ECHT wil veranderen … 1 adres! Ik ben gezonder, sterker, meer in balans en ga met meer energie door het leven. De weegschaal is inmiddels uit mijn leven verdwenen… en het diëten ook! THANKS!

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn