Sep 25, 2021

Lid van de maand Oktober 2021

Ons lid van de maand september is Mirella! Lees hier haar verhaal over hoe ze bij Move for Health begonnen is en hoe ze aan haar bijnaam 'De Sportiefste' is gekomen!

Hoe lang train je al bij Move For Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

In april 2019 ben ik voor de eerste keer bij Move For Health komen trainen. Ik herinner mij vooral nog hoe stijf àl mijn spieren waren na die eerste training. Ik kon de volgende dagen amper nog bewegen, maar ik was vooral trots dat ik terug was gestart met sporten. 

Heel sportief ben ik nooit echt geweest en als ik mezelf dan toch eens zover kreeg om ergens mee te beginnen, dan hield ik dat nooit langer dan 2 à 3 maanden vol. Zo begon ik bijvoorbeeld een aantal keer met Start to run, helaas zonder ooit het eindresultaat van 30 minuten lopen te halen. Ik had ook eens een Yoga-abonnement voor 3 maanden. Dat heb ik nooit verlengd.

Met Move For Health was het direct anders. Op een heldere avond vol goede voornemens besloot ik dat ik het alleen nooit langer dan 3 maanden zou volhouden en ging ik op zoek naar hulp: een coach. Google bracht mij zo bij Move For Health, toevallig op maar 2 minuten wandelen van bij mij thuis – wat de drempel om ernaartoe te gaan en het vol te houden voor mij al meteen verlaagde. Ik maakte een afspraak met Karin en voelde direct dat het klikte. Geen overdreven fitnessgoeroes hier, maar gewoon sportieve en sympathieke mensen die haalbare doelen vooropstellen. 
 

Toen je hier startte, zei je dat je sporten nooit langer dan drie maanden volhoudt, wat maakt dat je hier wel blijft terugkomen?

Ik ben begonnen met de small group trainings. Zoals altijd vloog ik er ook deze keer weer vol enthousiasme in en kwam ik drie keer per week trainen, wat mij dan ook meteen de bijnaam ‘de sportiefste’ opleverde. In het begin was het goed dat ik echt gemotiveerd was, want het was echt heel zwaar voor mij na zo lang niet bewogen te hebben. Maar de lessen waren altijd heel leuk en afwisselend. Ik voelde mij steeds fitter en het was ook een heel aangename afwisseling voor mijn zittende job. Even fysiek alles geven en niet meer aan andere dingen denken – het bracht rust en ontspanning in mijn hoofd. 

Na een paar maanden bracht ik een weekendje door bij vrienden in West-Vlaanderen. Een vriendin wilde ’s morgens tussen de velden een ‘vetloopje’ gaan doen, op een heel lage hartslag. Ik besloot mee te gaan joggen en zou dan wel gewoon terugkeren als ik het niet volhield. Maar we vertrokken en we babbelden onderweg en het werd uiteindelijk een loopje van 45 minuten en bijna 5 km. En ik had zelfs nog energie over. Dit was het moment dat ik besefte welk effect Move For Health op 4 maanden tijd op mij had gehad. Waar ik voordien nooit in geslaagd was, kon ik nu ineens zonder problemen. Ik kocht zelf een hartslagmeter en ging naast de 3 trainingen per week ook nog af en toe eens joggen. Een uur lopen was plots geen enkel probleem meer. Voor mij was dit een heel grote revelatie: dus ik kon het tóch! 
 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Sporten is dankzij Move For Health nu iets waar ik naar uitkijk. Even van mijn stoel, weg van mijn computer en gewoon bewegen. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar sporten is nu de ontspanning geworden die ik echt nodig heb en waar ik van geniet. Als ik een keer niet kan gaan omdat het te druk is op het werk of omdat ik ziek ben, dan vind ik dat nu oprecht erg. 
 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Mijn favoriete oefening is touwtjespringen. Gewoon omdat ik dat redelijk goed kan. Mijn minst favoriete oefening zijn mountain climbers op de Flowin mat. Dat is gewoon afzien. Wat ik vooral leuk vind aan de trainingen, is dat ze steeds uitdagend blijven. Er komen telkens nieuwe oefeningen bij en naarmate ik fitter word, worden ze ook net wat zwaarder. Zo blijf je altijd vooruitgang boeken.


Is er nog iets dat je zelf wilt delen?

Toen Move For Health gesloten was door de Covid-19 maatregelen kon ik mezelf maar moeilijk motiveren om te blijven bewegen. Een knieblessure zorgde ervoor dat joggen tijdelijk geen optie was en thuis sporten, daar had ik meestal de discipline niet voor. Het is door de mailtjes die ik heen en weer stuurde met Karin over de dagelijkse kleine sportieve overwinningen (die van Karin waren altijd ìets groter) dat ik toch nog een beetje in beweging ben gebleven. 

De persoonlijke aanpak en de humor tijdens het sporten zorgen ervoor dat het plezant blijft en dat ik blijf terugkomen. De businessplannen en -ideeën die in de studio al zijn ontstaan… Het is overduidelijk dat fysiek ‘afzien’ de creativiteit aanwakkert. 

Een dikke proficiat aan het hele Move For Health team. 2,5 jaar is al veel langer dan de voorspelde 3 maanden. En ik probeer nog steeds 3 keer per week te gaan trainen.

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn