Apr 30, 2024

Lid van de maand mei 2024

Ons nieuwe lid van de maand mei is Kendy!

Kendy werd na een minder goeie ervaring in de fitness via haar buurvrouw doorverwezen naar MFH. Haar motivatie is om stevig op haar nieuwe moto te kunnen zitten en die goed te kunnen besturen. 
Het bovenlichaam trainen is dus haar hoofdfocus!

Als ondernemingscoach wilt ze zowel fysiek als mentaal gezond zijn en ziet ze enkele verbanden tussen sporten en ondernemen. Welke verbanden? Lees hieronder verder!

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Rond september vorig jaar was ik op zoek naar een plek om te gaan sporten. Ik had ’n nieuwe, krachtige moto en wou zelf ook krachtiger worden om er goed mee te kunnen rijden. Daarom probeerde ik de lokale fitness uit. Dat klonk allemaal zeer veel belovend in het eerste contact dat ik had. Maar toen ik mijn afspraak voor de intake had, was er geen coach, kreeg ik een vluchtige rondleiding van het onthaalmeisje en moest ik het daarna zelf maar uitzoeken op de apparaten.

Als ondernemerscoach kon ik er niet bij dat er zo’n groot verschil kon zijn tussen de communicatie en de verwachtingen die door hen gecreëerd werden en wat er in realiteit uiteindeljk van overbleef, dat ik in mijn pen kroop.

Dat bericht op social media werd gelezen door mijn buurvrouw die suggereerde: ‘ga eens horen bij Karin van Move for Health, dat is misschien iets voor jou.’

En ze had gelijk! Het was een wereld van verschil. Karin nam ruim haar tijd voor de intake en ik kon ook een aantal keren proeven van de trainingen voor ik een beslissing nam.

 

Je geeft coaching aan ondernemers. Zie jij verbanden tussen sport en ondernemen?

Als ondernemer is fit zijn, zowel mentaal als fysiek natuurlijk heel belangrijk. Het zorgt voor meer focus en meer helderheid in je hoofd. Daarnaast zijn er behoorlijk wat parallellen te trekken tussen de coaching die ik geef en het werken met een personal trainer.

Zo werken we allebei naar een doel toe: als je niet weet wat je wil bereiken doe je maar wat. Als ondernemers niet weten wat eigenlijk precies hun doel is, dan zijn ze vaak vooral in hun bedrijf aan het werken en niet eraan. De dingen kunnen daarom wel goed gaan, maar hun bedrijf en hun leven zou er ook helemaal anders kunnen uitzien. Het is pas als je weet waar je naartoe wil, dat je ook de juiste acties kan ondernemen.

Je hebt voor beide ook een stevige portie veerkracht en doorzettingsvermogen nodig, want niets gaat zonder obstakels. Geen dag is hetzelfde. Niet qua training en niet qua ondernemersuitdagingen.

Het allerbelangrijkste is consistentie en volhouden.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Sinds ik ga sporten merk ik een enorme toename in mijn kracht en de resultaten zijn ook te zien aan mijn lichaam. Dat geeft een enorme drive en goesting om verder te doen. En het zorgt er ook voor dat ik die 240kg zware moto beter onder controle kan houden.

Daarnaast is het ook even ontspannen van het hoofdzakelijk mentale werk dat ik doe. Soms ga ik trainen op de middag, soms in de avond. De ene keer geeft het energie om nadien terug aan de slag te gaan, de andere keer is het een mooie afsluiter van de dag.

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Voor mij helpt het vooral dat het twee afspraken zijn die ik wekelijks maak. Dat maakt het eenvoudiger om mij hieraan te houden en die afspraak na te komen. In drukke tijden durft er anders al eens ’n training uit de agenda te verdwijnen.

Daarnaast is de persoonlijke begeleiding en opvolging ook enorm fijn. De trainers kennen je heel snel en weten waar ze op moeten letten. En ook je medesporters leer je na een tijdje kennen en dat maakt de trainingen eens zo plezant.

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Geef mij maar vooral oefeningen om mijn armen en bovenlichaam sterker te maken. Pull ups, benchen, dingen met gewichten: love it!

Cardio en springoefeningen: no thanks ;-)

 

Is er nog iets dat je graag wilt delen?

Ik kijk al uit naar de bingo-avond!

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn