Feb 28, 2024

Lid van de maand maart 2024

Onze lid van de maand maart is Carolyn! Ze was een beetje geagiteerd dat we vorige maand haar man had genomineerd terwijl zij langer sport dan Dieder. Dus om haar een plezier te doen, hebben we haar voor deze maand genomineerd ;-)

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Volgens mijn agenda ben ik gestart in januari 2020, eerst een keer per week. Sinds september 2022 kom ik twee keer per week. Ik ken Karin via onze netwerkorganisatie waar ze elke week opnieuw over Move For Health spreekt. Op een bepaald moment vond ik het tijd geworden om het eens te proberen. En ik ben blijven plakken. 

 

Je bent opnieuw aan het studeren, daarnaast heb je een zelfstandige activiteit, ben je schepen van Hoboken én ben je nog mama van twee kinderen. Hoe combineer je dit met trainen bij Move for Health?

Het is niet altijd gemakkelijk te combineren, maar ik plan mijn trainingen zo lang mogelijk op voorhand zodat ik nog veel keuze heb. Het gebeurt al wel eens dat ik iets moet verzetten maar heel vaak valt dat niet voor. 

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Ik weet twee dingen: ten eerste dat ik sowieso iets van sport moet doen om te blijven bewegen, anders zit ik constant op mijn stoel en geraken de ringen op mijn Apple Watch nooit vol… ten tweede dat een fitnessabonnement bij mij wel een heel domme investering zou zijn omdat ik de discipline niet zou hebben wekelijks twee keer naar die fitness te gaan. Ik heb een beetje de ‘dwang’ nodig om telkens te gaan en het feit dat er iemand op je staat te wachten helpt enorm. Ik heb niet altijd even veel zin, dat moet ik toegeven, maar ik ben achteraf altijd wel blij dat ik geweest ben. 

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Ten eerste heb ik schrik van Karin, dus als ik niet meer kom wordt zij wellicht boos en dat wil ik vermijden… 😉 

Daarnaast voelt sporten bij Move for Health een beetje als binnenspringen bij familie: altijd fijn om in gezelschap te zijn van mensen die het fijn vinden dat je langskomt. Ik heb echt het gevoel dat de coaches me actief wil verder helpen om mijn doelen te bereiken. En al word ik al wel eens uitgelachen om mijn extreme onhandigheid of moeilijk te onderdrukken kreetjes, ik heb nooit het gevoel beoordeeld te worden als ik eens een slechte dag heb. 

Terwijl ik in het begin echt koos voor de coach bij wil ik wilde trainen en mijn uren daaraan aanpaste, maakt dat me nu echt niet meer uit en kies ik voor de momenten die me het best uitkomen. Als er op die momenten meerdere coaches beschikbaar zijn en ik moet kiezen heb ik soms zelfs keuzestress. Ieder heeft zijn eigen stijl, maar alle stijlen liggen me wel. Ik kom dus nooit écht tegen mijn zin, want het is altijd wel een gezellige training. De positiviteit overheerst en ik hou van positieve mensen.     

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Ik hou het minst van combinaties van springen en pompen en dat soort ultra-vermoeiende dingen. Het meest hou ik van spelletjes, of van de ietwat spelachtige oefeningen zoals met de bal naar de trampoline gooien en dan weer opvangen. 

 

Is er nog iets dat je graag wilt delen?

Een ‘(evenwichts)barretje’ zou handig zijn. 😉

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn