Feb 23, 2023

Lid van de maand maart 2023

Ons lid van de maand voor maart is Sven! Hij is bij ons begonnen omdat hij graag zijn rug wou verstevigen. Dit is ondertussen flink gelukt en een dik jaar later staat Sven hier nog steeds met zijn volle enthousiasme te trainen. 

Benieuwd naar wat Sven nog over ons te zeggen heeft? Lees hier zijn verhaal:

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben eind januari 2022 bij jullie gestart met een kennismakingssessie. Ik ben groot en heb last van een zwakke onderrug. In juni 2021 heb ik 6 weken intensieve kine gevolgd na een stevige lumbago – waarbij ik ook oefeningen deed voor mijn hele lichaam om zo mijn rug wat te ontlasten. De intentie was er wel om dat soort oefeningen thuis zelf te blijven doen, maar de motivatie om eraan te starten in plaats van in de zetel te hangen was na enkele weken weg. Toen ik in december 2022 terug last kreeg van mijn rug en een vriendin mij op dat moment een gratis sessie bij Move for Health had cadeau gegeven, heb ik de koe bij de horens gevat van zodra mijn rug weer beter was. 

 

Doe je naast de trainingen van Move for Health nog iets anders van sport?

 Ik heb vroeger – als ontspanning – vaak gelopen, dat helpt heel erg om mijn hoofd leeg te maken. Door mijn rug heb ik dat lange tijd niet gedaan, sinds vorig jaar loop ik wekelijks en zie ik de vooruitgang in mijn conditie en het effect dat dat heeft op mijn loopprestaties. Ik loop nu met gemak 15 kilometer zonder dat mijn tong op de grond hangt 

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

 De sfeer. De sessies bij Move for Health zijn een van de weinige dingen die ik nooit zal annuleren tenzij het écht niet anders kan. Weinig goesting om te gaan? Ik weet dat dat verdwijnt van zodra ik binnenstap en begroet wordt met een mopke of een vrolijk gezicht. Slechte week op het werk? Dan weet ik dat ik na een uur intensief trainen mijn frustraties er heb uitgezweet en terug verder kan. Doordat Move for Health een kleinschalige zaak is, hangt er een fijne sfeer en heb je ook een hele persoonlijke aanpak. Bovendien is het niet intimiderend – wat een zaal vol fitness-fanaten wel zou zijn voor mij.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

 Ik ben op school nooit een grote fan geweest van de lessen lichamelijke opvoeding – en daardoor ook niet van sport in het algemeen. Ik ga overal met de fiets of te voet naartoe, maar een sport beoefenen, dat zat er nooit in. Toen mijn eigen lijf mij met de neus op de feiten drukte en ik “wilde” gaan sporten, merkte ik dat drempel heel hoog was om naar een fitness te gaan.  Move for Health maakt die drempel zo laag dat zelfs stuntelige ik er niet over kan struikelen. Ik voelde mij er direct thuis en intussen heb ik ook al meer dan een jaar geen last meer gehad van mijn rug!

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

 Ik heb geen ontwikkelde armspieren en toch vind ik de TRX-suspension altijd een goeie als die in mijn training zit. Kettlebell swings vind ik ook een feest omdat ik altijd denk dat ik dat gewicht ga lossen, maar mezelf toch elke keer verbaas door de oefening zonder vandalisme te voltooien. Minst favoriete oefening: alles wat begint met “ga in push-uphouding staan” 

 

Is er zelf nog iets dat je wilt delen?

Je kunt sporten én lachen combineren. Ik neem mezelf niet té serieus neem en ik ben de eerste om mezelf eens flink uit te lachen als ik hopeloos sukkel bij een oefening. En gelukkig kan ook dat bij Move for Health: vrolijk zijn tijdens 

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn