Jan 30, 2024

Lid van de maand februari 2024

Onze lid van de maand februari is Dieder! Na enkele tegenslagen op fysiek vlak was het voor Dieder de maat vol en heeft hij besloten om aan zijn gezondheid te werken. Lees zijn verhaal hieronder!

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben bijna een half jaar geleden gestart.

In het voorjaar van 2023 ben ik ten val gekomen en heb daarbij mijn arm gebroken met een operatie tot gevolg. Na enkele weken immobilisatie waren mijn (al niet te stevige) armspieren zo goed als verdwenen. Bij een bezoek aan de kinesist hoorde ik op de radio toevallig een reportage over het belang van krachttraining bij senioren. Door het daaropvolgend gesprekje met de kinesiste ben ik beginnen nadenken over mijn eigen (gebrek aan) beweging en training.

In diezelfde periode was ik bovendien enkele kilo’s bijgekomen. De 3 cijfers voor de komma op de weegschaal kwamen in zicht en dat heeft me toch wel wat wakker geschud.

Toen ik tijdens de vakantie dan nog eens een spierscheur in mijn kuit opliep was de beslissing helemaal genomen: ik moest en zou werk maken van mijn eigen gezondheid.

Ik wist dat voor mij enkel personal training zou werken (anders zou ik al heel snel een keertje overslaan) en zo ben ik (via mijn echtgenote die al langer dan ikzelf traint bij Move For Health) bij Karin en haar team terecht gekomen.   

 

Je hebt een druk professioneel leven. Hoe combineer je dit met trainen bij Move for Health?

Ik heb het voordeel zelfstandige te zijn en heel flexibel te kunnen zijn in mijn planning. Dat maakt dat er in mijn agenda altijd wel een gaatje te vinden is (of beter gezegd: te maken valt) om twee keer per week een uurtje te bewegen.

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Om te beginnen is de sfeer altijd leuk en ongedwongen, wat het uurtje bewegen toch voor een stuk gewoon ontspanning maakt. Daarnaast heb ik niet het gevoel te “moeten” oefenen. Een keer een mindere training omdat ik te moe ben of gewoon weinig zin heb, daar maakt niemand een probleem van. Ik ervaar met andere woorden geen druk om te presteren. En toch merk ik na half jaar op een aantal vlakken toch al echt een positief verschil, zowel qua conditie als gewicht. 

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Ondersteuning in mijn pogingen gezonder te leven.

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Een favoriete oefening heb ik niet echt, maar wat ik absoluut niet graag doe is alles wat van ver en dichtbij op pompen trekt :-P

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn