Jan 30, 2023

Lid van de maand februari 2023

Onze lid van de maand voor februari is Kris! Ze is begonnen met Personal Training omdat ze last had van long-Covid  en op haar werk in de zorg meer kracht wou in haar lichaam. Ondertussen kan ze ons niet meer missen als ze merkt hoe goed dat ze is vooruit gegaan.

Lees hieronder verder haar verhaal!

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Sinds november 2021 geniet ik van Move for Health. Na een grote dip in mijn conditie als gevolg van het Covidvirus, was ik op zoek naar begeleid sporten. Na maanden van vermoeidheid wou ik terug starten met tennis, maar daar was mijn lichaam nog niet klaar voor. Het voelde als een uitputtingslag… ik wou wel, maar voelde dat het meer kwaad dan goed deed.

Gelukkig kreeg ik van een van mijn tennisvriendinnen deze ongelooflijke tip: “Neem eens contact met MfH, volgens mij helemaal iets voor jou.” Schot in de roos!

 

Doe je naast de trainingen van Move for Health nog iets anders van sport?

Tijdens de wintermaanden tennis ik bijna wekelijks, vooral dubbelspel.

Maar vanaf de lente lopen de tennisuren gelukkig op. Ik hou van het enkelspel! 

Ik tracht af en toe thuis nog wat oefeningen te doen of te fietsen op de hometrainer, maar door mijn job in de zorg ontbreekt het me wel eens aan energie en goesting. 

Eerlijk gezegd, ik krijg me zelf niet altijd opgeladen om er aan te beginnen.

Dat is nu net waar Karin, Pieter en Jordy zo goed in zijn: mij motiveren!

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Het zalige gevoel waarmee ik hier elke keer de deur uit ga, na het zweten, afzien, kletsen en lachen. Het voelen en zien hoe mijn lijf verandert! Zowel lichamelijk, als in mijn hoofd is de ontspanning groot. Het plannen van de afspraken zorgt er bovendien voor dat er geen kleine excuses zijn om het sporten uit te stellen. Dagelijks voel ik hoeveel fitter en sterker ik door de trainingen ben - zeker tijdens het uitoefenen van mijn job – wat maakt dat ik er mee wil doorgaan.  Tijdens het tennissen gaat alles krachtiger en sneller.

In mijn 20-er, 30-er jaren ging ik wel eens naar een fitness, maar dat bleef nooit lang duren.

Deze kleinere plek en het persoonlijke contact zijn voor mij de extra troeven.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Sport is een uitlaatklep en iets wat ik van kindsbeen af altijd graag heb gedaan. En nog steeds, maar meer met het besef dat fitheid, nu ik er 55 ben, nog belangrijker wordt. Goed in je vel zitten - letterlijk en figuurlijk - is voor mij de basis om van zoveel dingen in het leven te kunnen genieten.

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Goh, er is altijd zoveel variatie! Ik geniet van de meeste oefeningen.

Als ik daarentegen een van die kleine, stevige weerstandsbanden zie boven komen, dan denk ik wel eens: “’t Is niet waar hé”. 

Balansoefeningen zijn ook niet altijd mijn ding. Maar ik heb ingezien dat dingen kunnen veranderen. De eerste maanden vond ik buikspieroefeningen ellendig. Ondertussen hou ik er echt van, ondanks de pijntjes.

 

Is er zelf nog iets dat je wilt delen?

Ik wens het hele team van Move for Health heel veel succes en plezier bij alles en een dikke merci voor ‘The Good Vibes’!

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn