Nov 27, 2022

Lid van de maand december 2022

Onze lid van de maand voor december is Stefan! Hij is begin juli bij ons begonnen met als doel af te vallen en zijn rugklachten te verminderen. Begin november was hij al reeds 15 kilogram kwijt onder leiding van Jordy!
Wil je graag weten hoe hij zijn nieuwe levensstijl volhoudt? Lees dan zeker verder!

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Sinds 1 juli, dus ondertussen bijna 5 maand. Move for Health werd me voorgesteld door m’n ouders die jullie toevallig opgemerkt hebben in het voorbij wandelen. Ze wisten dat ik op zoek was naar personal coaching in de buurt.

 

Je staat bij ons gekend als iemand die zeer gedisciplineerd aan zijn trainingen en voeding houdt en een voorbeeld bent voor velen. Je bent niet voor niets al 15 kilogram kwijt! Hoe hou jij jouw gezonde levensstijl vol?

 De eerste stap voor mij was een situatie creëren waardoor ik mezelf de kans niet geef om vals te spelen, en een beetje onder druk gezet wordt om op een gezonde en veilige manier terug te beginnen bewegen/sporten. Dit is waar de personal coaching een belangrijke rol speelt. Hier is een vaste routine voor mij belangrijk, waardoor ik m’n sessies vast ingepland heb op dezelfde tijdstippen. 

De tweede stap was een routine vinden die niet aanvoelt alsof ik een hele boel moet opofferen. Het aanpassen van mijn maaltijden en vooral ook de grootte van de porties was het begin, en in combinatie met gezonde tussendoortjes is het ook best makkelijk vol te houden. Ik zit nooit echt met een hongergevoel, en daardoor kan ik de drang om te snacken makkelijk onderdrukken. Eén keer per week mag er al eens iets ongezonder gegeten worden, en dat is ook meer dan voldoende.  Dit laat dan ook makkelijk toe om nog eens goed op stap te kunnen gaan, of lekker te gaan eten op restaurant.

 

 Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

 Ik heb mezelf een vast doel gegeven, en dat wil ik ook zeker halen. Nadat ik de stap had gezet om met Move for Health te beginnen werken om dit doel te behalen, en de resultaten heb gezien, is dat voor mij ook voldoende motivatie om hieraan verder te werken. Ik vraag me ook af hoe makkelijk of moeilijk het zal zijn om deze levensstijl aan te houden zonder coaching. Het is makkelijk om te hervallen in oude gewoontes, en dat wil ik toch vermijden na al dit werk.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

 Het voelt een beetje aan als een herkansing in het leven. Voor ik begon met sporten/Move for Health had ik niet echt door hoeveel het gebrek aan beweging en energie een impact had op m'n dagelijks leven. Nu voel ik pas echt het verschil. Het is makkelijk om ‘s morgens op te staan. Je hebt meer zin om dingen te doen.


Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening? 

Mijn favoriete oefeningen zijn krachttraining, en de minst favoriete oefeningen alles waar push-ups in voorkomen, en oefeningen voor de bilspieren met de weerstandband.

 

Is er zelf nog iets dat je wilt delen?

Ik wil Move for Health bedanken voor de steun en inzet, en uiteraard voor de bevestiging van al het harde werk die deze verkiezing tot lid van de maand toch wel is. Het is een extra schouderklopje dat alleen maar extra kan motiveren.

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn