Jul 30, 2024

Lid van de maand augustus 2024

Sofie kent Karin al sinds haar jeugd,  traint al negen maanden bij MFH en is goed bezig met het vol te houden. Als mama van jonge kinderen en zelfstandige van beroep is het niet altijd makkelijk om alles rond te krijgen en nog tijd voor zichzelf te maken.
Hierdoor zijn de trainingen aan huis perfect voor haar. Zeker omdat het niet enkel afzien is. Het is een uurtje zweten, lachen en afreageren.

Geïnteresseerd in de rest van Sofie haar verhaal? Lees dan hieronder verder!

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Sinds november 2023 train ik bij Move for Health. Aangezien Karin een jeugdvriendin is volgde ik haar op sociale media en zag ik al die positieve berichten voorbij komen van “normale” mensen. Karin kennende wist ik ook dat ik helemaal mezelf kon zijn bij haar en dat blijkt nu ook.

 

Je hebt bewust voor Personal Training aan huis gekozen. Vanwaar die keuze?

Ik ben zelfstandige én mama van 2 jonge kinderen (4j en 2j). Ik had al vanalles geprobeerd: op mezelf trainen via youtube, start2run tot een vooruitbetaald abonnement op een fitness. Niets hield ik vol omdat ik altijd wel excuses vond om mijn sportsessie uit te stellen. Het feit dat het een ingeplande 1 op 1 afspraak is, zorgt er al voor dat je niet zo maar af belt met een flauw excuus. Daarnaast komt ze ook nog eens tot bij mij thuis, dus kan ik eerst de dochters nog zelf in bed leggen en moet ik vervolgens enkel mijn sportkledij aantrekken want dan staat Karin al voor de deur.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Sport is voor mij altijd al een opgave geweest. Ik heb heel veel sporten geprobeerd, maar geen enkele sport heeft me ooit voldoende getriggerd om het vol te houden. Het feit dat ik mijn hele leven lang al met mijn gewicht sukkel zorgt er ook voor dat ik niet graag een fitness binnen stap vol met afgetrainde lichamen. Als Karin langs komt is het niet alleen een uurtje zweten, maar het is ook een uur lachen en zwansen, afreageren en soms ook ventileren.

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Mijn algemene fitheid die enorm verbeterd is. Ik ben niet meer buiten adem als ik 2 trappen op moet bijvoorbeeld, maar vooral: mijn gezondheid is er enorm op voorruit gegaan. Ik heb reumatoïde artritis en nam hiervoor dagelijks medicatie. Inmiddels neem ik niet meer dagelijks medicatie, maar dien ik enkel nog medicatie toe te dienen bij een opstoot (wat in de voorbije 6 maanden slechts 2x voorgevallen is).

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Mountain climbers was altijd mijn minst favoriete oefening, maar dat was vooral omdat ik niet fit genoeg was om dit correct uit te voeren. Ondertussen lukt het wel en is mijn minst favoriete oefening jumping jacks. Mijn favoriete oefeningen zijn de oefeningen waarbij ik in rugligging op een tennisbal lig en zo mijn spieren kan losmasseren :D, maar dat telt niet als oefening zeker?

 

Is er nog iets dat je graag wilt delen?

Ik ben dankbaar dat ik 2u/week “me-time” kan doorbrengen met een lach en een zwans en daarbij de positieve impact ervan ervaar op mijn lichaam. Dank je wel Karin!

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn