Jul 31, 2023

Lid van de maand augustus 2023

Ons lid van de maand is deze maand verdubbeld en hebben we twee leden van de maand: Evi en Jan! 

Jan is als eerste begonnen met trainen en toen hij zijn verhaal over zijn trainingen vertelde aan zijn medewerkster Evi, begon bij haar het competitief beestje naar boven te komen en heeft ze ook besloten om bij ons te starten.

Wil je meer weten over hun verhaal? Lees dan hieronder snel verder!

Hoe lang trainen jullie al bij Move for Health en hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

Jan: Sinds maart 2022, na een turbulent einde van 2021 met van alles en nog wat was het tijd om aan mezelf te werken, en naar Karin komen was een eerste stap. Al vrij snel merkte ik resultaat, heel opmerkelijk wel. Ik was altijd wel wat sportief, leefde en at ondertussen behoorlijk gezond, maar het effect op je lichaam als je elke week deftig en consequent komt trainen was er wel vrij snel. Ik kende Karin als tof medelid bij BNI Antwerpen Zuid dus naar haar komen was een evidentie.

Evi: Ik ben in maart ’22 gestart bij MFH dankzij Jan. Jan is mijn baas en kent Karin via BNI. Jan was zeer lovend over de trainingen en ik vond dat als een 50-plusser dit kan, ik dit ook zeker moest kunnen. Mijn competitief kantje werd aangewakkerd en ondertussen zijn we anderhalf jaar verder.

 

In het begin werd er afgesproken dat er 1x/week samen wordt getraind en 1x/week apart. We merken dat jullie eerder vaker samen komen sporten dan apart. Wat is de reden dat jullie liever in duo komen trainen?

Jan: Eerlijk? Omdat ik dikwijls te nonchalant was of niet aandachtig genoeg om tijdig afspraken te maken. Maar ook de tijdswinst om samen te komen voor of na een werkdag, het combineren werk en ontspanning, het afreageren na wat stressvolle dagen, wat boksen mogen uitdelen aan je collega, stiekem toch trots zijn dat mijn biomedische leeftijd lager is dan die van Evi, …. en wat competitief zijn helpt ook.

Evi: Het is niet van willen, maar van moeten, nee hoor mopje. Zoals eerder gezegd, Jan en ik hebben een werkrelatie. Door samen te komen trainen winnen we meer tijd in onze professionele agenda. Samen gaan sporten geeft echt meer energie. We kunnen onze frustraties er eens “uitsporten” of net vol energie aan de dag starten. Het schept een betere band onderling en dat vergemakkelijkt ook het samenwerken. Ik raad iedereen een boksmomentje aan (eens echt op je baas mogen meppen, doet wonderen)!

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Jan: Het werkt. Daarmee is alles gezegd eigenlijk. Het is leuk, afwisselend, je voelt maandelijks de vooruitgang, een beetje ijdel is iedereen toch denk ik. Het is een fijn team daar, elke coach geeft zijn training op zijn of haar manier en dat maakt het gevarieerd en plezant, je kan eens zagen of lachen, of deftig praten. Je kan ook vragen naar bepaalde oefeningen, om beter te fietsen bijvoorbeeld, of wat core training, alles wordt in een knip aangepast.

Evi:  Op persoonlijk vlak merk ik een enorme evolutie. Ik voel me beter, ik voel me fitter, ik voel me sterker en meer in balans. Door te komen sporten voel ik me dus beter in mijn vel en heb ik meer zelfvertrouwen. Ik geloof heel sterk dat dit ook zichtbaar is in mijn directe omgeving. Het was me nooit echt om de kilo’s te doen, wel om me beter te doen voelen en daar slaagt MFH 100% in.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

 Jan: Het is een routine geworden waar je naar uitkijkt, met een vast moment nu in de ochtend al zeker. Het is niet goedkoop maar elke cent meer dan waard. Gezond ouder worden doe je niet door op je gat te zitten. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, en een gezond lichaam is een goede basis daarvoor. Je kop leegmaken terwijl je loopt te kreunen, puffen of zuchten in de fitness als de oefening toch wat zwaar uitvalt is zeer fijn.

Evi: Zelfontwikkeling, zelfontplooiing, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Je kan er voor kiezen om lui in de zetel te zitten of om je eigen leven in handen te nemen. MFH daagt je uit om vooral dat 2de te doen, met de juiste ondersteuning. Het is 2 keer per week een moment om echt actief aan mezelf te werken en mijn hoofd leeg te maken.

 

 Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

 Jan: Minste? Dat is niet moeilijk, alles wat neigt naar dansen en huppelen, oefeningen die uit drie delen bestaan 😊 . Liefste? Niks speciaal, alles is afwisselend genoeg zodat het telkens boeiend is. Als ik er toch eentje moet kiezen, zijdelinks planken, of gewoon planken omdat ik dat beter kan dan Evi.

Evi: Alles met springen en te veel combinatie oefeningen doen me wel eens zuchten. Topoefening: wallsit en de springbal met intervallen naar elkaar botsen. Dit is een oefening van Pieter, dus als dat een echte naam heeft, moet je het hem vragen.

 

Is er zelf nog iets dat je wilt delen?

Jan: Een echte aanrader voor iedereen, je zelfvertrouwen stijgt omdat je je beter voelt, je houding, je fietst beter, ik kon vorig jaar geen 40 km rijden op een gravelbike, nu vlot 120 km. Geweldig die vooruitgang.

Het team is mooi samengesteld, Jordy, Pieter en Karin, hebben ieder hun eigenheid en dat is een boeiende mix.

Evi:  Een welgemeende merci aan Karin, Pieter en Jordy: jullie slagen er elke week weer in om de juiste combinatie van intens sporten en plezier te combineren. De focus (het fijne praatje, de spieren de je echt wil aanpakken, ne keer lachen en “zwansen”…) wordt juist gelegd en dat maakt het net zo fijn. Je staat als klant centraal. Heb je toch eens een mindere dag, dan wordt daar ook rekening mee gehouden. De kracht van MFH zit in het persoonlijke contact en jullie slagen er allemaal mooi in om dit ook zo te houden.

Ik zag mezelf nooit fitnessen, maar ik doe het nu toch en dat is dankzij jullie!

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn