Mar 25, 2024

Lid van de maand april 2024

Ons nieuwe lid van de maand april is Caspar!

Caspar is aan zijn 6de maand bezig. Hij is bij ons begonnen om aan zijn conditie en core te werken in combinatie met kinesitherapie bij Emile om zijn hielspoor te laten behandelen.  

Zijn training is verdeeld in core training en bokstraining. En Olive slaagt er zelfs in om Caspar af en toe te laten dansen! 

Hoe lang train je al bij Move for Health en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ondertussen ben ik aan mijn zesde maand training bij Move for Health bezig. Ik ben een fervent loper, zo’n drie keer per week mijn acht kilometer, maar ik lag al een tijdje stil door hielspoor, een vervelende blessure. Door die inactiviteit steeg mijn gewicht en daalden mijn conditie en mentale gezondheid navenant. Move for Health bleek een dubbele oplossing: met Emile, de kinesist, kon ik mijn hielspoor laten behandelen en opnieuw leren lopen terwijl ik met het team van personal trainers aan mijn lichaam kon werken. 

 

Je bent een echte gadgetfreak 😊 Zijn er bepaalde gadgets dat jou leuk lijkt om te gebruiken in onze studio?

Gezien ik een groot deel van mijn dag met techologie bezig ben, hou ik mijn trainingen liefst ‘puur natuur’. Vandaar dat ik ook zo graag die core-training doe: je hebt vrijwel geen toestellen of ingewikkelde apparatuur nodig, met het gewicht van jouw eigen lichaam, een matje en een bal, kun je al honderden oefeningen doen. Letterlijk, honderden, want in die zes maanden wisten Pieter, Olive, Rik, Christin en Karin me elke sessie een vijftal nieuwe oefeningen voor te schotelen. 
Als ik dan toch iets zou willen: een GiBoard interesseert me wel. Als 56-jarige man moet ik naast mijn conditie vooral mijn spierkracht en evenwicht trainen. Zo’n GIBoard lijkt me ideaal (en leuk!) voor dat laatste.

 

Wat betekent sport/Move for Health voor jou?

Eerst en vooral helpt het mij om de omslag van puur conditietraining (lopen en fietsen) naar meer kracht- en core-training te maken. Op mijn leeftijd moet je echt beginnen met dat soort training, maar op je eentje is dat bijna onbegonnen werk. Daar heb je begeleiding en vooral veel aanmoediging voor nodig. 
Karin stelde voor mij het ideale programma samen: twee keer per week een half uur core-en krachttraining gevolgd door een half uur intensieve boks-training voor kracht en uithouding. De vooruitgang in die zes maanden is echt immens: ik voel me een pak gezonder en sterker en heb ook op mentaal vlak daardoor veel meer rust gevonden.

 

Wat maakt dat je blijft terugkomen bij Move for Health?

Sport/Move for Health is daarnaast een veilige plek: kleinschalig, leuk persoonlijk contact, geen mega-fitness waar iedereen voor de spiegel staat te flexen. Of je je nu te oud, te dik, te dun of te stijf voelt, hier zit je daar niet mee. Iedereen is leuk en vriendelijk, met oprechte interesse en zonder oordeel. Bovendien wordt er ook stevig gelachen, niet in het minst als Olive me laat ‘dansen’…
De sfeer is tof en ongedwongen, maar dat betekent niet dat er niet ernstig gesport wordt. Als je sterretjes wilt zien, laten ze je trainen tot je erbij neervalt! 

 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete oefening?

Eigenlijk zijn er bijna alleen leuke oefeningen. Ik zie graag af en ga graag diep, dus hoe moeilijker en zwaarder de oefening is, hoe leuker ik hem vind. Ze duren toch meestal maar een klein minuutje, dus gewoon op de tanden bijten. 

Als ik toch iets moet noemen: de pull-up. Ik heb na een hartoperatie echt heel zwakke borst-en schouderspieren en dat is echt te zwaar voor mij.

 

Is er nog iets dat je graag wilt delen?

Het traject dat ik volg, is niet goedkoop, maar ik vind het elke cent waard. Voor iedereen die echt aan zijn of haar gezondheid wilt werken, maar opziet tegen een grote fitness en echt persoonlijke begeleiding en aanmoediging zoekt, is Move for Health echt een aanrader.

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn