Feb 25, 2022

Is trainen voor jou saai?

Eén van de veel gebruikte excuses om niet te gaan sporten is dat het saai is. Wat ook veel voorkomt is de zin “Het is niets voor mij om te sporten”. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in staat moet zijn om op een aangename en plezierige manier aan zijn of haar gezondheid te werken.

Belangrijk is om te achterhalen waarom het saai is, waarom het niets voor jou is. Vaak liggen de oorzaken in gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Het is aangeraden om even te kijken waar het vroeger is fout gelopen. Was dit op basis van volhouden, plezier, te zware trainingen, verschillende prioriteiten,…?

Zodra we hebben achterhaalt wat zorgde voor het stoppen in het verleden, kunnen we hiervan een stokpaardje maken. Zo zullen we ervoor zorgen dat, als je vroeger stopte omwille van motivatie, je nu elke training opnieuw gemotiveerd wordt. Dit zal ook gebeuren door je elke keer opnieuw een afspraak mee te geven als je vertrekt. Voor alle verschillende excuses zijn er altijd nieuwe oplossingen te vinden. Wij streven ernaar om te zorgen dat je hier een aangename tijd beleeft.

Ook als je tijdens de trainingen merkt dat er bepaalde problemen weer de kop op steken kan je deze onmiddellijk aanpakken met je coach. Deze zal ervoor zorgen dat de problemen even snel verdwijnen als dat ze kwamen. Dit kan op verschillende manieren, een andere manier van trainen, de voeding eens bekijken, eventueel zelfs een mindfulness sessie inplannen om de oorzaak van het probleem aan te pakken en niet enkel het probleem te verhelpen.

Wij zullen ervoor zorgen dat je na een korte tijd de excuses van tevoren nooit meer zal gebruiken en je zelf zal beseffen dat het eigenlijk gewoon een manier was om niet te moeten sporten. 

Hier kiezen we dus resoluut voor plezier in de trainingen. Dagelijks merk ik dat het plezier een belangrijke factor is om de training te voltooien. Dit kan door het verbale aspect met de trainer zelf, of door gewoon het fungehalte van de training!

Ga van de bank af en ga sporten! Je zal je veel beter in je vel voelen en je zowel fysiek als mentaal sterker voelen!

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2023 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn