Sep 25, 2024

Gezondere eetpatroon

Wil je de stap nemen om gezonder te eten? Dan is de blog van deze maand zeker iets voor jou. 

Beginnen met gezonder te eten is niet altijd even makkelijk en vaak weet je ook niet waar en/of hoe ermee te beginnen. In de blog van deze maand stellen we zes uitgeschreven tips voor, om van start te kunnen gaan.    

Samen gaan we de stap naar een gezondere eetpatroon makkelijker maken.

Wil je gezonder eten, maar weet je niet precies waar te beginnen? Geen zorgen! Met een paar eenvoudige tips kun je al snel meer grip krijgen op je voeding en een gezonder eetpatroon ontwikkelen. Hieronder vind je praktische suggesties die je meteen kunt toepassen.

 

1. Plan je maaltijden voor de week

Begin met het plannen van je avondmaaltijden voor de week. Je hoeft niet alles van tevoren te koken, maar schrijf op wat je elke dag wilt eten. Dit helpt je om bewuster keuzes te maken en zorgt ervoor dat je minder snel naar ongezonde opties grijpt. Bovendien geeft het je rust omdat je niet elke dag hoeft na te denken over wat je gaat koken.

 

2. Kook in grotere porties en mealprep

Wanneer je tijd en zin hebt om te koken, maak dan meteen grotere porties en meerdere maaltijden tegelijk. Deze kun je invriezen voor later. Dit wordt ook wel mealpreppen genoemd. Door dit te doen, heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand, zelfs op dagen dat je weinig tijd hebt of geen zin hebt om te koken.

 

3. Zoek makkelijke recepten met weinig ingrediënten

Het vinden van eenvoudige recepten kan je helpen om het koken leuk en stressvrij te houden. Op de website of app van Albert Heijn vind je veel makkelijke gerechten met weinig ingrediënten. Handig is dat je kunt aangeven welke producten je nog in huis hebt, en op basis daarvan krijg je recepten voorgesteld. Dit maakt het koken eenvoudiger en zorgt ervoor dat je minder hoeft te kopen.

 

4. Maak een beurtrol met je partner of huisgenoten

Als je samenwoont met een partner, huisgenoot of familie, kun je een kookbeurtrol opzetten die je koppelt aan de weekplanning. Dit verdeelt de verantwoordelijkheid en verlicht de druk om elke dag zelf te moeten koken. Het maakt het ook mogelijk om van elkaars kookkunsten te genieten en zorgt voor afwisseling in de maaltijden.

 

5. Begin klein: plan de eerste drie dagen

Als het idee van een volledige weekplanning je overweldigt, begin dan klein. Kijk in je keukenkasten en noteer wat je al hebt. Plan voor de eerste drie dagen wat je gaat bereiden met de ingrediënten die je al in huis hebt. Dit maakt het makkelijker om van start te gaan en helpt je om langzaam in een ritme te komen.

 

6. Doe gericht boodschappen

Met een maaltijdplanning in de hand kun je gericht boodschappen doen. Je weet precies wat je nodig hebt en vermijdt zo impulsaankopen van ongezonde snacks. Dit maakt je winkelervaring efficiënter en zorgt ervoor dat je alleen koopt wat je echt nodig hebt.

 

Conclusie

Gezonder eten begint bij een goede voorbereiding. Door je maaltijden te plannen, grotere porties te koken, eenvoudige recepten te kiezen en een beurtrol op te zetten, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Begin vandaag nog met het toepassen van deze tips en zet de eerste stap naar een gezonder en stressvrij eetpatroon!

 

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn