Aug 6, 2021

De filosofie van Move for Health

Bij Move for Health bieden we personal training (1 op 1), small group training (tot 4 personen) en kinesitherapie aan. Beweging staat bij alle drie centraal en dat is geen toeval. We kiezen er bewust voor om de focus te leggen op lichaamsbeweging. Waarom we dat doen, lichten we hier graag toe.   

Bij Move for Health bieden we personal training (1 op 1), small group training (tot 4 personen) en kinesitherapie aan. Beweging staat bij alle drie centraal en dat is geen toeval. We kiezen er bewust voor om de focus te leggen op lichaamsbeweging. Waarom we dat doen, lichten we hier graag toe.   

Tegenwoordig word je langs alle kanten gebombardeerd met het nieuwste voedingsadvies, afgetrainde influencers die de ene spectaculaire workout na de andere posten en zogenaamde experts die de zoveelste magische formule hebben. Het is moeilijk om er nog aan uit te kunnen. Wie moet je nu geloven? Wie heeft het bij het rechte eind? En wat is het beste voor jou? Velen zien de bomen door het bos niet meer. Wij willen de weg naar een gezonder en fitter leven allesbehalve gecompliceerd maken, daarom is beweging de eerste bouwsteen waar we met jou aan werken. 

Sporten is hip. Je bent bijna vreemd als je niet bezig bent met gezonde voeding, yoga en lopen (om maar een paar voorbeelden te noemen). Ik hoorde onlangs nog op de radio dat 8 op de 10 Vlamingen aan sport zou doen, tegenover amper 2 op de 10 zo’n 50 jaar geleden. We worden ons steeds meer bewust van onze gezondheid, wat uiteraard fantastisch is. Al wil dat niet zeggen dat het er gemakkelijker op is geworden om te weten hoe je dat nu juist moet aanpakken. Afgelopen jaar hebben bijvoorbeeld heel veel mensen hun stoute loopschoenen aangetrokken om te beginnen lopen. Helaas loopt dit voor velen al snel uit op een blessure doordat ze geen goed plan van aanpak hebben en zich al snel overbelasten en zo in de lappenmand belanden. 

Voor velen is sporten nog steeds een heuse opdracht en voelt het bijna als een verplichting aan. Het is vanzelfsprekend dat wij sporten voor jou leuk willen maken, maar we willen je ook helpen om van dat uurtje sporten een gewoonte te maken dat vlekkeloos elke week weer in je weekplanning past en waar je met plezier tijd voor maakt. Het meest gehoorde excuus om niet te sporten is dat men er ‘geen tijd voor heeft’. Tijd is maar in beperkte mate aanwezig en is het meest kostbare wat we hebben. Toch kiezen we grotendeels zelf hoe we onze tijd indelen en waar we onze prioriteiten leggen. Uiteraard is het niet voor iedereen even simpel, ieders situatie is uniek en ik ben niet degene die daarover kan en mag oordelen. Maar elke minuut die je vrijhoudt om aan je lichaam en gezondheid te werken is een minuut die je heel goed spendeert. 

Als je op het punt geraakt dat je geniet van het sporten en actief zijn, en het een leuke gewoonte is geworden om te bewegen, dan kan je beginnen werken aan een volgende stap, zoals voeding. We zeggen niet dat voeding niet belangrijk is want dat is het absoluut wel. We zeggen enkel dat het erg moeilijk is om alles vanaf dag 1 helemaal om te gooien en tegelijk te werken aan je activiteitsniveau, voeding, slaap, mindfulness etc. Je kan hier eindeloos ver in gaan en velen leggen zichzelf meteen heel erg veel druk op om alles ‘goed’ te doen. Voor ons is beweging de eerste belangrijke stap in je traject naar een gezonder en fitter leven. Als je daar een goede gewoonte van hebt gemaakt, kan je eventueel gaan werken aan een volgend deel van het proces. Maar wees vooral niet te streng voor jezelf. Hoe meer druk je van in het begin op je schouders legt, hoe groter de kans is dat je het niet kan volhouden en dat je na een paar weken weer bij af staat. Je levensstijl veranderen doe je niet op een dag. Respecteer het proces en besef dat hier tijd in zal kruipen. Ga stap voor stap. Wij helpen je met plezier met elke stap die je vooruitzet, hoe klein die ook mag zijn. 

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn