Aug 29, 2022

Back on track : Opnieuw starten met sporten

Vakantie, goede voornemens, een vervelende blessure, noem maar op. Na een lange periode van inactiviteit opnieuw beginnen starten met sporten klinkt makkelijk. Maar dit is niet altijd het geval. In deze blog helpen wij je graag om terug opnieuw actief bezig te zijn en het beste uit jezelf te halen op sportief vlak. Ready… Set… Go! 

GOOOAAAAAL! GOAL, GOAL, GOAL! SSSSSS

Het eerste en misschien wel belangrijkste punt om jezelf opnieuw aan het werk te zetten is het bepalen van een doelstelling. Wil jij graag 5km kunnen lopen, 15 doelpunten maken voor jouw team of zelfs gewoon niet meer buiten adem zijn als je de trap neemt op het werk? Allemaal mooie (haalbare) vooruitzichten waar je op jouw eigen tempo naar kan werken.


Build your empire 

Aansluitend op het bepalen van jouw doelen is het belangrijk dat je elke horde stap voor stap neemt. Ga niet meteen als een wilde tekeer om zo snel mogelijk jouw doel te bereiken. Zo haal je nooit het optimale uit je training en doe je op termijn meer slecht dan goeds. Overtrainen lijdt tot blessures en dit geeft ook weer een knauw aan je motivatie. Bouw je training op, luister naar je lichaam in de recuperatiefase en …


… HAVE FUN 

Als je na een tijdje inactiviteit terug de stap neemt om te beginnen sporten, is het belangrijkste wat je moet doen er meteen terug plezier in hebben! Kies bijvoorbeeld voor activiteiten die je in het verleden al hebt gedaan, dingen die je goed kan of voor nieuwe uitdagingen die je wilt aangaan! Van hieruit maak je veel sneller de stap om iets te blijven volhouden en nieuwe, hogere doelen te stellen die van sporten weer een plezier maken!


We bottle, we grow

Vergeet niet dat elk trainingsproces gepaard gaat met ups & downs. Niet elke training zal even vlot verlopen als je zelf zou willen. MAAR in deze moeilijke momenten is het net dat we de meeste progressie maken. Wat je eerste poging niet lukt zal een doelstelling worden voor de volgende training, geen teleurstelling van jouw eerste training! En, ik spreek uit ervaring, het gevoel dat ontstaat als je dan toch dit vooropgestelde doel haalt is ONGELOFELIJK! 

Soms moet je net even een fase naar beneden voltooien om er achteraf 2 naar boven te kunnen maken! 

 

Get you a trainer! 

En last but not least… Is het voor jou nog steeds moeilijk de eerste stap te maken, jouw ideale doelstellingen te bepalen of ben je op zoek naar nieuwe, gevarieerde en oefeningen met plezier? Get you a trainer! Samen werken om terug plezier te vinden in het sporten ? Iemand die het beste uit jezelf haalt? Hierdoor groeien naar de beste versie van jezelf? We zijn er voor jou!

WE WORK FOR A BETTER YOU

Lees onze andere blogs

Afspraak maken

© Move For Health 2024 Privacy & cookies | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn